Romeins Keulen

Een expeditie naar de Romeinse wortels van Keulen

Reisinfomatie
Budgetdagtocht met de touringcar naar Romeins Keulen

Datum:
Zaterdag 24 november 2018

Opstapplaats:
Roermond
Vertrek om 08.00 uur en terugkomst om 19.00 uur

Reissom:
€ 39,50 p.p.

Inclusief:
* Busreis Roermond - Keulen    en retour
* Entrees musea 
* Wandeling Romeins
  stratenplan
* Begeleiding reisleider

De Duitse stad Keulen aan de Rijn werd in 50 na Chistus gepromoveerd tot een Romeinse colonia, waarvan de huidige naam Keulen is afgeleid. Met ongeveer 50.000 inwoners tegen het einde van de eerste eeuw was het samen met Trier een van de grootste steden ten noorden van de Alpen. Met de oprichting van de Romeinse provincie Germania Inferior werd Colonia gekozen als hoofdstad van deze provincie. De provincie besloeg het huidige Nederland ten zuiden van de Rijn, een groot deel van Belgie, Luxemburg en een deel van het tegenwoordige Noordrijn-Westfalen in Duitsland. 

De bloeitijd van het Romeinse Keulen lag in de 2e en 3e eeuw. 
Het was één van de grootste en welvarendste steden in dit deel van Europa. De stad was vooral bekend om zijn glas en aardewerk. In de 4e eeuw volgde de economische neergang door de invallen van Germaanse stammen. Rond 450 na Chr. werd de stad opgenomen in het Frankische koninkrijk en kwam er aan ruim vier eeuwen Romeinse geschiedenis een einde. 

Keulen is net zoals de meeste andere Romeinse steden gebouwd volgens een strak stadsplan: het castra-model, zo genoemd omdat de Romeinen op dezelfde wijze een castra (legerkamp) aanlegden. Het Romeinse stratenpatroon met 2 hoofdstraten die elkaar kruisen met daaraan andere straten die evenwijdig aan elkaar lopen is nog te herkennen in het centrum van Keulen.

Programma
- Bezoek Römisch-Germanisches Museum

- Bezoek Romeinse fundamenten in een Romaanse kerk

- Vrije tijd voor o.a. lunch 
- Bezoek Praetorium met ondergrondse riolering
- Stadswandeling Romeins stratenplan
- Bezichtiging stad op eigen gelegenheid

Online boeken

Boek uw expeditie op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.