Individuele Reizen

Een culturele en historische reis op uw maat gesneden

Wij ontvangen regelmatig aanvragen voor een cultureel-historische dagtocht of meerdaagse reis voor een privé-gezelschap. Of het nu gaat om een familie, vereniging, vriendengroep, bedrijfsuitje met net dat beetje diepgang, u kunt hiervoor bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op via m 06-19675394 of mail leon@cliotravel.nl en wij vertellen u graag over onze mogelijkheden. 

Parels van Leudal

Maak kennis met de Midden-Limburgse gemeente Leudal aan de hand
van diverse historische parels. 

De fusiegemeente Leudal is een jonge gemeente, maar haar geschiedenis gaat terug tot ver in de prehistorie. Bent u inwoner van deze gemeente of komt u in Leudal wonen en bent u nieuwsgierig naar de rijke historie , dan is deze "inburgeringstour" eigenlijk een must. De tour kan als dagtocht of als morgen- of middagexcursie worden uitgevoerd. Uw reisleider is in de gemeente Leudal geboren en getogen. Klik ook hier

Dagtocht


Reis naar de Eerste Wereldoorlog

De oercatastrofe van de twintigste eeuw

De recente geschiedenis is bijna niet te begrijpen zonder kennis van de Eerste Wereldoorlog. Uw reisleider komt al sinds 1984 op de slagvelden van deze "Groote Oorlog" en leidt u graag rond in Ieper (B) aan de Somme (F) en in Verdun (F). Het is ook mogelijk om deze plaatsen apart te bezoeken.

Meerdaagse reis (minimaal twee)

Het DDR-experiment

Het failliet van een arbeidersparadijs

De val van de Muur in 1989 is wellicht de meest bijzondere gebeurtenis van de moderne tijd. Dat dit zonder geweld gebeurde is uniek in de menselijke geschiedenis. Wat nu precies het leven achter de Muur inhield en waarom het "Communisme" mislukte, is prima te beleven in Oost-Duitsland (de voormalige DDR). Met een keuze aan steden zoals, Leipzig, Dresden, Jena, Berlijn, Chemnitz of Erfurt. Uw reisleider was in het kader van een studie-opdracht in 1988 in de DDR.

Meerdaagse reis (minimaal drie)