Over Cliotravel expeditions to the past

'Cliotravel expeditions to the past' is een Historisch Reisgenootschap en is in 2016 opgericht door geschiedenisconnaisseur Leon Moonen. Lid worden is heel eenvoudig door jouw emailadres op te sturen naar leonardomoonen@gmail.com ; dit lidmaatschap is gratis en kent verder geen verplichtingen. Na aanmelding ontvang je regelmatig een nieuwsbrief met ons reisaanbod.

Contact:
a Klaproosstraat 7, 6088 AX Roggel
m +31 6 19 67 53 94
leonardomoonen@gmail.com
w www.cliotravel.nl
messenger Cliotravel

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief!

Ontvang als eerste onze laatste historische expedities

(Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw mailadres om)

  •  

Een historische reis op uw maat gesneden

Wij ontvangen regelmatig aanvragen voor een historische dagtocht of meerdaagse reis voor een priv√©-gezelschap. Of het nu gaat om een vereniging, vriendengroep, bedrijfsuitje met net dat beetje diepgang, u kunt hiervoor bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag over onze mogelijkheden. 

De 4 zuilen van Cliotravel

1. Educatie. Een reis van Cliotravel heeft tot doel om de geschiedkundige kennis en daarmee het historisch begrip en inzicht van de deelnemers te vergroten. De reis is dus altijd historisch-educatief van aard. Maar dat betekent niet dat humor geen rol speelt. Een reis van Cliotravel is dan ook het beste samen te vatten in het adagium van Brederode: "ter leering ende vermaeck".

2. Authenticiteit. Cliotravel bewandelt niet de platgetreden toeristische paden en bezoekt juist de verstopte historische parels en speurt naar de bijzondere verhalen. De grote, bekende toeristische bezienswaardigheden laten we veelal links liggen. U komt op plekken waar de gewone toerist niet vlug zal komen. Dit streven stelt eisen aan de groepsgrootte. Groepen zijn dan ook meestal niet groter dan 8 tot 10 deelnemers.

3. Beweging. De slogan 'Expeditions to the past' wil uitdrukken dat we actief bezig zijn. Er wordt dus een bepaalde mate van fitheid van de deelnemers verwacht. We bewegen, wandelen en nemen weinig pauzes omdat we de tijd ten volle willen benutten. Natuurlijk nemen we voor het eten wel ruim de tijd. We blijven tenslotte Bourgondiers.

4. Duurzaamheid. Cliotravel streeft naar duurzaam toerisme. Dit betekent dat we respect tonen voor mensen, cultuur en natuur. We gaan allianties aan met kleine aanbieders, zodat geldstromen in de lokale economie worden besteed.