Oog in oog met de Romeinen 

Romeinse topstukken van het British museum nu tijdelijk in Tongeren

Reisinformatie:
Dagtocht naar Tongeren en de expositie 'Oog in Oog met de Romeinen' in het Gallo-Romeins museum

Datum:
Zaterdag 24 juli 2021
Dit is het één na laatste weekeinde dat deze tentoonstelling nog is te bezoeken.

Opstapplaatsen:
Eigen vervoer. Carpool is mogelijk. Dit wordt nog nader afgesproken. 

Reissom:
€19,- p.p. 

Inclusief:
- Entree museum expositie "Oog in Oog met de Romeinen"
- Stadswandeling inclusief beklimming toren

Levensgrote beelden van Romeinse keizers en goden, grafstenen met ontroerende opschriften, amforen voor olie en wijn, ravissante juwelen, wapens, fresco's en mozaïeken, schitterend zilverwerk, ... De Romeinse collectie van het British Museum geniet wereldfaam. Een prachtig deel ervan zie je nu in Tongeren. Eenmalig!

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een flink stuk van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In de tentoonstelling maak je een tocht door dit immense gebied. Je ontdekt objecten uit de hoofdstad Rome, uit het Italische schiereiland én uit de provincies. Zowat overal omarmden de mensen de Romeinse cultuur. Tegelijkertijd hielden ze vast aan eigen tradities. Fascinerend!

Voordat we deze bijzondere tentoonstelling in het Gallo-Romeins museum binnengaan maken we eerst een stadswandeling in Tongeren. We bezoeken dan het begijnenhofje en natuurlijk de markt met het kenmerkende standbeeld van Ambiorix. U zult verrast worden door de charme van dit Belgische stadje in de Haspengouw.

Online boeken

Boek uw excursie naar deze tentoonstelling op tijd