Museareis Leiden

Dagexcursie naar het Museum van Oudheden en Naturalis in Leiden

Reisinformatie:
Dagexcursie naar RMO en Naturalis in Leiden

Datum:
Zondag 26 februari 2023

Opstapplaatsen:
Opstapplaatsen in Horn, Roggel en Helden

Reissom:
€ 79,50 p.p. 
Heeft u een museumkaart dan is het bedrag € 48,50
In het RMO kunt u voor
€ 64,90 een museumkaart kopen, waarmee u dan een jaar lang toegang heeft tot vele musea in Nederland

Inclusief:
- Vervoer met een personenbus v.v.;
- Entree musea;
- gids- en reisbegeleiding;
- parkeergelden e.d.

We gaan naar Leiden in Zuid-Holland en bezoeken aldaar het Rijksmuseum voor Oudheden en het Naturalis Biodiversity Center. Onze aandacht heeft vooral de Limburgse inbreng in deze musea. 

In het Rijksmuseum voor Oudheden zijn dat natuurlijk de Gouden Peelhelm, de Sierschijf van Helden en de Sarcofaag van Simpelveld. Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is het nationale archeologiemuseum van Nederland en is gevestigd in een oud herenhuis en begijnhof. Ook herbergt het museum collecties uit het oude Egypte en de Klassieke wereld.

Het Naturalis Biodiversity Center is een fusie van drie musea en opende in 2019 in een nieuw gebouw haar deuren. Het museum informeert het publiek over de biodiversiteit op aarde. In dit museum bezoeken we de speciale Dubois-ruimte met het schedelkapje, kies en dijbeen van de zogeheten Javamens. Deze zijn eind 19de eeuw gevonden door de Limburgse antropoloog Dubois in het toenmalige Nederlands-Indië. Het huidige Indonesië heeft deze fossielen teruggevraagd van Nederland. In het museum bezoeken we natuurlijk ook Trix, de Tyrannosaurus Rex  die met nog een aantal andere dinoskeletten op een prominente plek in de zaal "Dinotijd" staat.Online boeken

Boek uw Museareis naar Leiden op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.