Leuven

Levendige Universiteitsstad

Reisinformatie:
Dagtocht naar Leuven in Belgie. Vertrek om 08.00 uur en thuiskomst om 19.00 uur.

Datum:
Datum in 2022

Opstapplaatsen:
Opstapplaatsen in Horn, Roermond en Echt

Reissom:
Nog publiceren

Inclusief:
- Vervoer vice versa naar Leuven;
- Stadswandeling met name gericht op de verwoesting van 1914; 
- Entrees musea Universiteitsbibliotheek, Universiteitshal, Stadhuis, St. Pieters schatkamer en Begijnhof. 

Leuven is een stad in Vlaanderen, België. Leuven staat vooral bekend als de bierhoofdstad van België. Dat dankt de stad aan de aanwezigheid van de Artois brouwerij. Leuven is vooral ook een levendige studentenstad, waar de Katholieke Universiteit Leuven als één van de belangrijkste universiteiten van de gehele Benelux gevestigd is. Steeds meer Nederlandse toeristen ontdekken Leuven dankzij de sfeervolle binnenstad ook als bestemming voor een stedentrip.

In onze historische stadswandeling komt o.a. de verwoesting van Leuven door Duitse troepen in de augustusdagen van 1914 ter sprake. Met name de moedwillige vernieling van de eeuwenoude Universiteitsbibliotheek wekte in de gehele wereld een storm van verontwaardiging  op. In de Angelsaksische wereld werd het imago van "Poor little Belgium" en de barbaarse Hun (Duitsland) versterkt.

Tijdens deze dagtocht bezoeken we de met Amerikaanse hulp herbouwde Universiteitsbibliotheek, het historische gotische Stadshuis, de bibliotheek van 1914, het Laatste Avondmaal van de Vlaamse Primitieven in de schatkamer van Sint-Pieter en het Middeleeuwse Begijnhof. De entrees tot deze musea zijn bij de prijs inbegrepen (niet inbegrepen zijn drankjes en de lunch). 

Het videofilmpje aan de linkerzijde toont een aflevering van Andere Tijden met als onderwerp de stadsbrand van Leuven in 1914.


Online boeken

Boek uw expeditie op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.