Düsseldorf

Fascinerende kunstmetropool aan de Rijn

Reisinformatie
Een kunstreis met gids Jan van Kempen naar kunstmetropool Düsseldorf. Jan van Kempen is zelf kunstenaar en heeft vele jaren teken- en schilderles en kunstgeschiedenis gegeven. 

Datum: Zondag 18 maart 2018

Opstapplaats: Roermond

Vertrek om 07.45 uur,
Terugkomst om 19.00 uur.

Reissom:
€ 48,- p.p.

Inclusief:
- busvervoer Düsseldorf v.v.
- tram- en metrovervoer in Düsseldorf;
- entree Rheinturm;
- entree musea;
- gidsrondleiding Medienhafen, Altstadt en Kunstsammlung NRW;
- reisbegeleiding.


Klik op bovenstaande video om een impressie van Düsseldorf te krijgen


Op deze kunstreis met gids Jan van Kempen, kunstdocent, wordt
de kunstmetropool Düsseldorf bezocht. Wat heeft deze Rijnstad aan kunst in huis? Heel veel en u gaat het allemaal ontdekken.

Na aankomst bezoeken we eerst de Medienhafen; één van de fraaiste wijken van Düsseldorf.  De voormalige overslaghaven aan de Rijn is in de laatste jaren omgebouwd tot een plek met zeer bijzondere architectuur. Daarbij zijn oude gebouwen zoals bijv. pakhuizen geheel gerestaureerd en gecombineerd met verrassende, moderne bouwkunst. Internationale grootheden zoals o.a. Frank Gehry (Guggenheimmuseum, Bilbao) en de Nederlandse architect Jo Coenen laten hier hun verbluffende kunnen zien. De gebouwen hebben nieuwe bestemmingen gekregen zoals hotels, mediabedrijven, luxe winkels enz. Er is voor vele miljoenen geïnvesteerd, en de fotogenieke Medienhafen is uitgegroeid tot een trekpleister voor architectuurliefhebbers.

Boven deze wijk steekt de Rheinturm ( de televisietoren) uit, waar je niet alleen een kopje koffie kunt drinken, maar je ook kunt genieten van een spectaculair panorama. De stad ligt aan de voeten en bij helder weer kun je aan de horizon Keulen zien liggen. Letterlijk een verheven uitzicht.

In de middag bezoeken wij de Altstadt, waar het zogenaamde 'Stadterhebungsmonument' herinnert aan de slag bij Woeringen (1288) en als gevolg daarvan aan de verlening van stadsrechten aan Düsseldorf. Het monument lijkt op een 3-dimensionaal stripverhaal in brons en is zeer beeldend. Het staat op de plek waar eens de burcht van de stad stond. 

Vervolgens bezoeken we het museum Kunstsammlung NRW, dat aan de Grabbeplatz ligt. Het museumgebouw is bijzonder van vorm en kleur, maar de vaste collectie (20-ste eeuw) is nog mooier en is werkelijk van wereldklasse. Enkele namen uit de collectie: Picasso, Braque, Klee, Kandinsky, Bonnard, Mondriaan, Kirchner. Van elk van hen zijn er een aantal werken en alleen al voor één van hun schilderijen loont het om een reis naar Düsseldorf te maken. Daarnaast zijn er nog veel andere kunstenaars vertegenwoordigd.

Tenslotte doen we nog een kort bezoek aan de St. Andreaskerk, tegenover het museum. Deze kerk heeft een rijk rococo-interieur.

Onze gids Jan van Kempen zegt er dit over: "Eén interessant of mooi kunstwerk per dag is al voldoende. Daarom kan deze dag niet anders dan een feestelijke belevenis worden".

Online boeken

Boek uw kunstreis naar Düsseldorf op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.