Bezoek om de Hoek

Geschiedenis begint al bij u om de hoek. Je hoeft dus niet ver te reizen om een duik in het verleden te nemen. Dat komt in deze tijden van corona met alle reisbeperkingen van dien mooi uit. Deze excursies zijn namelijk prima te bereiken met uw eigen vervoer.

Baarlose kastelenfietstocht met Ton van Reen

Nieuwe datum in 2022

Op woensdagmiddag 21 oktober (herfstvakantieweek) maakt schrijver Ton van Reen een fietstocht langs de kastelen van het Noord-Limburgse dorp Baarlo. U bent van harte uitgenodigd om met hem mee te fietsen en zodoende meer te horen over de geschiedenis van de kastelen van kastelendorp Baarlo. Ton start om 13.30 uur vanaf de Markt in Baarlo. De organisatie is in handen van historisch reisgenootschap Cliotravel. 

De aanleiding voor deze bijzondere kastelenfietstocht is de recente publicatie van zijn historische jeugdroman "Het afscheid van Lucia", wat zich afspeelt op kasteel De Berckt in Baarlo. Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen in de 17de eeuw. Ongetwijfeld passeert dit verhaal tijdens de fietstocht de revue. Maar de deelnemers worden ook op andere kasteelverhalen getrakteerd. Wat dat betreft is Baarlo met zijn kastelen rijkelijk bedeeld. Tijdens de tocht zullen we enkele kastelen van binnen bezoeken. Tevens besteedt Ton ook aandacht aan enkele verdwenen kastelen

Excursieprijs: € 9,50 inclusief koffie/ thee met gebak 

.

Online boeken

Boek uw excursie op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.