Buscollege Peel en Maas
in de Tweede Wereldoorlog

Oorlogshistoricus Hugo Levels neemt u mee langs 25 markante oorlogsplekken in de gemeente Peel en Maas

Reisinformatie
Een buscollege over de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas met  historicus Hugo Levels (o.a. co-schrijver van het boek: "Waar blijven de bevrijders?").

Datum:
Zaterdag 11 mei 2019

Vertrek:
MFC Kerkeböske, Aan de Koeberg 3, 5988 NE Helden. We vertrekken om 09.00 uur en we zijn rond 17.30 uur weer terug.

Reissom:
€ 47,- p.p.

Inclusief:
Compleet verzorgde dagtocht met luxe bus, college, koffie/thee met vlaai, lunch en middagaperitiefje.

Aanbevolen literatuur:
Waar blijven de bevrijders?- Hugo Levels & Eric MunnicksOp zaterdag 11 mei houdt Historisch Reisgenootschap Cliotravel i.s.m. lokale historicus Hugo Levels en streekmuseum Peel en Maas te Helden een bijzondere tour langs 25 markante oorlogsplekken in de gemeente Peel en Maas. Deze regio heeft een eigen verhaal dat op vele punten afwijkt van de nationale oorlogsgeschiedenis. Bij de bevrijding is deze streek van september 1944 tot maart 1945 frontgebied geweest. Bijna een half jaar lang stokte de opmars van de Geallieerden in de Peel. Hugo Levels, bekend van de vele boeken die hij over dit onderwerp heeft geschreven (o.a. co-auteur van de boekenreeks 'Waar blijven de bevrijders?') , begeleidt u op deze excursie langs deze speciale oorlogsplekken.

Het buscollege start om 09.00 uur vanaf MFC Kerkeböske, Aan de Koeberg 3 te Helden (postcode 5988 NE). Er zijn hier voldoende parkeerplekken. We rijden met een touringcar door alle kernen van de gemeente Peel en Maas. Lokale gebeurtenissen zoals de Kerkrazzia, de Peel- en Maaskazematten van mei 1940, het onderduikerskamp Bovensbos, de neergestorte Lancaster in de Belgenhoek, de Bospartizanen van Baarlo, de Cameronbridge over het afwateringskanaal, het verzet in Helden, de felle strijd om Meijel enz. passeren de revue. Rond 17.30 uur is de rondrit afgelopen.

In het buscollege is koffie/ thee met vlaai, een lunch en een middagaperitiefje inbegrepen. De deelnameprijs voor dit buscollege over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Peel en Maas bedraagt € 47,- p.p.


Er zijn een beperkt aantal plekken in de collegebus vrij. Het is een unieke rondrit door het gebied van Peel en Maas en we verwachten veel belangstelling, dus geef je snel op.

Online boeken

Boek uw Buscollege over de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.